De zomer is eindelijk aangebroken! Met dit weer is het belangrijk om je goed in te smeren met zonnebrandcrème. Maar wat doe je als er een vlek van zonnebrandcrème op je nieuwe Lone Wolves T-shirt zit? Maak je geen zorgen, er zijn verschillende manieren om je shirt er weer als nieuw uit te laten zien. Hier zijn 5 tips over hoe je zonnebrandcrème uit kleding kunt verwijderen.

 

 1. Probeer standaard vlekkenverwijderaars

  Een logische oplossing: probeer een vlekkenverwijderaar. Merken die vaak goed werken zijn Vanish en Dasty van Wibra. Breng het product aan op de vlek en laat het een paar minuten inwerken. Daarna kunt u uw kledingstuk in de wasmachine wassen.

 2. Verwijder zonnebrandvlekken met groene zeep

  groene zeep is een andere veelgebruikte manier om vlekken uit kleding te verwijderen. Het enige wat u hoeft te doen is de zeep met warm water in een emmer te mengen, het bevuilde kledingstuk in de emmer te laten weken, op de vlek te schrobben en in de wasmachine te wassen.

 3. Vlekken insmeren met wasbenzine 

  Deze optie klinkt misschien vies, maar over het algemeen werkt het. Breng de wasbenzine aan op toiletpapier. Dep het vervolgens op de vlek, u zult een groot deel van de vlek zien verdwijnen. Spoelen en wassen, uw kledingstuk komt helemaal schoon uit de was.

 4. Spoelglansmiddel gebruiken

  Gele zonnebrand vlekken kunnen ook verwijderd worden met spoelglansmiddel. Breng het product aan op de vlek en laat het een nacht staan. Nu hoeft u het alleen nog maar in de wasmachine te wassen en klaar is kees!

 5. Zonnebrand vlekken op witte kleding? Gebruik de zon!

  Alle tips geprobeerd, maar de vlek is nog steeds een beetje zichtbaar op je witte T-shirt? Leg het kledingstuk dan direct na het wassen in fel zonlicht. De zon heeft nu een blekende werking, dus de kans is groot dat je vlek helemaal verdwijnt.