Bij Lone Wolves is de hoge kwaliteit van onze producten één van de belangrijkste eigenschappen die wij mee willen geven aan onze klanten en de ervaring ondersteunen die wij bieden. Deze hoge kwaliteit wil je natuurlijk zo lang mogelijk behouden en daar is deze blog voor. Hoe behoud ik mijn Lone Wolves kleren het best?

Onze kleding is gemaakt van 100% zwaar ruw katoen. Een van neven effecten van katoen is dat het kan krimpen maar hoe kan dit eigenlijk?

Katoen is een geweldig materiaal: veelzijdig, comfortabel, ademend en duurzaam. Maar zoals veel natuurlijke materialen kan katoen krimpen als je het blootstelt aan extreme temperaturen. Katoen krimpt hierbij door twee oorzaken:

  • Het krimpen van de plantenvezels door blootstelling aan hitte.
  • Het krimpen van de stof zelf.

Tijdens het maken van het kledingstuk komt de stof onder spanning te staan. De hitte van wassen en drogen tast deze spanning aan, met krimpen als gevolg. Om dit te voorkomen helpen onderstaande wasvoorschriften voor katoen.

“De truc om een kledingstuk van 100% katoen te wassen zonder dat het krimpt? Gebruik een lage temperatuur. Dit betekent dat je een goed wasmiddel nodig hebt dat ook bij lage temperaturen goed werkt. Gebruik daarnaast ook een wasverzachter voor een heerlijke geur.

Wasvoorschrift om de kwaliteit te bewaren

Wil je een kwetsbaar kledingstuk lang mooi houden? Dan kun je dit het beste met de hand wassen of naar de stomerij brengen. Daarnaast helpen de volgende richtlijnen om katoen in de wasmachine of met de hand te wassen.

Hoe kan ik katoen met de hand wassen?

  • Kies een handwasmiddel zoals Biotex en los dit op in koud of lauw water (dus geen heet water!). Dompel het kledingstuk vervolgens onder en volg de instructies op de verpakking. Slim is om het product eerst op een onopvallend plekje te testen.
  • Spoel goed uit. Gebruik hiervoor ook koud of lauw water. Wring het kledingstuk niet uit om te voorkomen dat je de stof uitrekt en vervormt
  • Hang het kledingstuk te drogen in indirect zonlicht en het liefst met een beetje wind. Gebruik kleerhangers in plaats van knijpers om de vorm van het kledingstuk te handhaven.

Kan ik katoen in de wasmachine wassen?

Ja, de meeste kledingstukken van 100% katoen kun je met de juiste instellingen wassen in de wasmachine. Volg daarnaast de volgende stappen:

  • Gebruik een mild wasmiddel en eventueel een lekker ruikende wasverzachter.
  • Zet de temperatuur op 30 graden en was op de instelling voor fijne was.
  • Haal de kleren na het wassen meteen uit de machine en schud de ergste kreukels er voorzichtig uit.
  • Hang de was aan de waslijn en laat drogen in indirect zonlicht. Geniet van je schone kleding!