Combinaties

Allereerst willen we je vertellen dat het overhemd en de pullover goed samen gaan als je de juiste kleuren kiest en ze mooi combineert. Bijvoorbeeld een overhemd met een pullover geeft een zeer casual of chique uitstraling.

Wist je dat je zowel heel casual als heel chique kunt zijn als je een pullover over een overhemd draagt? Het hangt allemaal af van het type halslijn dat je kiest.

Pullover met ronde hals

Een pullover met ronde hals oogt meer casual omdat je minder van het shirt laat zien. De ronde vorm oogt ‘zachter’.

Pullover met V-hals

Als u er wat zakelijker uit wilt zien, kunt u kiezen voor een chiquere keuze. Door te kiezen voor een pullover met V-hals ziet uw outfit er wat ‘harder’ en strakker uit.

Tip: Draag je een pullover met een overhemd op een feestje? Shirt onder trui: wat zijn de beste kleuren? Combineert u een overhemd met een trui? Dan is het belangrijk om dat in de juiste kleuren te doen. Een veilige keuze is de pullover met een wit overhemd.

Kies voor een lichter shirt onder een blauwe pullover. Of draag denim onder een groene pullover, om wat meer met kleur te experimenteren. En draag je een stropdas? Het is prima om een felle kleur te dragen als je een blauwe of zwarte pullover draagt met een wit overhemd.

Tip: Vergeet niet om niet alleen de juiste schoenen te dragen bij je trui of pullover en overhemd. Het belangrijkste is om schoenen te dragen die juist net of meer casual uitstralen, afhankelijk van waar je heen gaat.

Chique: blazer over je trui en overhemd

Wil je het extra chique maken? Combineer dan je overhemd en pullover met een extra blazer. Een blazer over je trui en overhemd is een zeer stijlvolle keuze, hij is goed geschikt voor gelegenheden zoals een belangrijke presentatie.

Tips voor uw overhemd en pullover of trui

Gebruik deze tips bij het combineren van een pullover en overhemd:

Draag een strakke pullover in de juiste maat, te groot ziet er snel onverzorgd uit.
Kies een slimfit overhemd met een nette kraag
Vermijd zichtbaarheid van het T-shirt eronder
Draag nooit een polo onder een pullover, dit is een no-go.